Panierowany brie

Panierowany brie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek brie

    2 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierki
  • natka pietruszki

    do dekoracji
  • zielmniaki

    7-8 sztuk
  • surówka

    do podania
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Panierowany brie

Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Smażymy jak frytki na rozgrzanym oleju. Między czasie serki przecinamy na pół wzdłuż, tak by powstały dwa cienkie trójkąty.
Ser panierujemy w jajku, bułce, ponownie w jajku i jeszcze raz w bułce. Tak przygotowany smażymy na rozgrzanym oleju
z obu stron do zrumienienia.

Gotowy serek porcjujemy na talerze. Posypujemy grubo posiekaną natką pietruszki. Podajemy z usmażonymi ziemniakami wraz z surówką.

Danie podajemy od razu, na ciepło wtedy serek pięknie się rozpływa. Przepis jest łatwy, pyszny i szybki do zrobienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

gusia1000 02.01.2014 21:37
Warto tak robić.
pestka 08.12.2013 09:35
lubię taki ser , ale w tak podanego jeszcze nie jadłam
Łucja 28.10.2013 09:28
zjadłabym taki obiadek :D
teresa18 27.10.2013 18:23
pyszności)))
mufinka79 27.10.2013 18:16
Bardzo lubię tak podany brie :) Uwielbiam na przystawkę :)
msmors 27.10.2013 17:25
ciekawy przepis
IwonaDD 27.10.2013 17:02
pyszny ser !
Konczi 27.10.2013 16:52
to jest coś dla mnie :D
aniagdz 27.10.2013 16:45
panierowany ser...zawsze i wszędzie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat