Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany brie

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek brie 2 sztuki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
natka pietruszki do dekoracji
zielmniaki 7-8 sztuk
surówka do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany brie

Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Smażymy jak frytki na rozgrzanym oleju. Między czasie serki przecinamy na pół wzdłuż, tak by powstały dwa cienkie trójkąty.
Ser panierujemy w jajku, bułce, ponownie w jajku i jeszcze raz w bułce. Tak przygotowany smażymy na rozgrzanym oleju
z obu stron do zrumienienia.

Gotowy serek porcjujemy na talerze. Posypujemy grubo posiekaną natką pietruszki. Podajemy z usmażonymi ziemniakami wraz z surówką.

Danie podajemy od razu, na ciepło wtedy serek pięknie się rozpływa. Przepis jest łatwy, pyszny i szybki do zrobienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.01.2014 21:37
Warto tak robić.
pestka 08.12.2013 09:35
lubię taki ser , ale w tak podanego jeszcze nie jadłam
Łucja 28.10.2013 09:28
zjadłabym taki obiadek :D
teresa18 27.10.2013 18:23
pyszności)))
mufinka79 27.10.2013 18:16
Bardzo lubię tak podany brie :) Uwielbiam na przystawkę :)
msmors 27.10.2013 17:25
ciekawy przepis
IwonaDD 27.10.2013 17:02
pyszny ser !
Konczi 27.10.2013 16:52
to jest coś dla mnie :D
aniagdz 27.10.2013 16:45
panierowany ser...zawsze i wszędzie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak