Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
serek brie
2 sztuki -
jajko
1 sztuka -
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierki -
natka pietruszki
do dekoracji -
zielmniaki
7-8 sztuk -
surówka
do podania
Przepis i sposób przygotowania Panierowany brie
Ser panierujemy w jajku, bułce, ponownie w jajku i jeszcze raz w bułce. Tak przygotowany smażymy na rozgrzanym oleju
z obu stron do zrumienienia.
Gotowy serek porcjujemy na talerze. Posypujemy grubo posiekaną natką pietruszki. Podajemy z usmażonymi ziemniakami wraz z surówką.
Danie podajemy od razu, na ciepło wtedy serek pięknie się rozpływa. Przepis jest łatwy, pyszny i szybki do zrobienia.
Komentarze (9)