Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane żeberka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
włoszczyzna 1
Liść laurowy suszony Prymat 2
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziaren
cebula 1
sól
mąka
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane żeberka

Do dużego garnka wlewamy wodę do 2/3 wysokości. Wrzucamy liście laurowe, pieprz i ziela angielskie. Włoszczyznę oraz cebulę obieramy i wkładamy do gotującej się wody. Żeberka płuczemy, oczyszczamy i dzielimy na 8 kawałków. Wrzucamy do gotujących się warzyw. Nie przykrywamy garnka pokrywką i ustawiamy na średnim ogniu.Żeberka gotujemy do miękkości. Gotowe wyjmujemy na talerz, usuwamy kości ( możemy z powrotem włożyć je do wywaru), zostawiamy aby przestygły. Na 20 minut przed podaniem solimy mięso. Panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Obsmażamy z obu stron na oleju bądź smalcu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sammakko 16.04.2016 23:02
Dziękuję bardzo :) Żeberka są pyszne i ekonomiczne, ponieważ na wywarze można ugotować na przykład kapuśniak. Polecam :)
idealme 16.04.2016 11:00
bardzo smaczne! :))
Mniam 16.04.2016 10:56
Szczerze powiedziawszy to nigdy nie panierowałam żeberek, ale pomysł bardzo mi się podoba :)
Krzysztof15 16.04.2016 06:48
wygladaja apetycznie
Franciszek 16.04.2016 00:32
dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak