Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane udka z kurczaka z sałatką szwedzka

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Sposób na niewymagający i pyszny obiad. Udka z kurczaka ugotowane w rosole i obtoczone w chrupiącej panierce. Do tego ulubione dodatki i gotowe!

Składniki:

Składniki:

ugotowane udka kurczaka 2 sztuki
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżki
jajko 2 sztuki
panierka panko 1 szklanka
olej rzepakowy do smażenia
sałatka szwedzka 300 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane udka z kurczaka z sałatką szwedzka

Ugotowane udka z kurczaka (np. z rosołu) oprószyć pikantną przyprawą do kurczaka i obtoczyć w mące. W naczyniu rozbełtać jajka, a panierkę przesypać na talerz. Udka najpierw obtoczyć w jajku, a następnie dokładnie w panierce. Czynność tę można powtarzać, aby kurczak był dokładnie otulony panierką. 

Tak przygotowane udka smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. 

Złociste i chrupiące udka podajemy z sałatką szwedzką.   

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak