Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane steki z rekina

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

stek z rekina 7 szt
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
jajko 2
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane steki z rekina

Kroki postępowania

1
Steki rozmrozić, opłukać i dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym.
Następnie steki oprószyć przyprawami z obu stron i odłożyć na 30 minut.
Krok 1 - Panierowane steki z rekina foto
2
Po tym czasie steki obtaczać w mące, potem zanurzać w jajku rozmąconym z solą a na koniec panierować w bułce tartej.
Krok 2 - Panierowane steki z rekina foto
3
Steki kłaść na gorący tłuszcz i smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 3 - Panierowane steki z rekina foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 05.08.2014 21:05
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak