Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane pomidory

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 5 sztuk
mąka 1/2 szklanki
kaszka kukurydziana 1/3 szklanki
żółty ser 1/3 szklanki startego
sól do smaku
Bazylia suszona Prymat
oregano
olej do smażenia
jajko 2-3 sztuki

Porada

To propozycja dla osób lubiących pomidory.

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane pomidory


Pomidory myjemy, osączamy i kroimy w plastry grubości około 1 cm.
W oddzielnej misce mieszamy mąkę, kaszę, ser i przyprawy.
Pomidory obtaczamy w przygotowanej panierce i smażymy na oleju do zrumienienia z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 24.07.2014 00:06
muszę spróbować
Katarzyna59 23.07.2014 17:01
w takie postaci jeszcze nie jadłam
Kejti 21.07.2014 21:53
Super przekąska :-)
gusia1000 19.07.2014 00:52
Zrobię tak.
Joannasz3190 18.07.2014 20:18
Super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak