Panierowane poledwiczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • mąka

  • jajko

  • olej

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • sól

  • peiprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso porcjujemy, osuszamy, nacieramy olejem, sola i pieprzem. Pozostawiamy na około 1 godzinę w lodowce. Do mąki dodajemy paprykę. Panierujemy w kolejności: mąka, rozkłócone jajko, bułka tarta. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 01.11.2013 08:00
pyszny pomysł na polędwiczki
Żaneta1 05.01.2012 18:36
pychotka
Żaneta1 05.01.2012 18:36
pychotka
Tomek16 20.10.2010 21:40
na pewno smaczne
iwa643 19.10.2010 07:21
wygląda fajnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat