Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane pieczarki z serem lazur

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
sól
pieprz
olej do smażenia
ser lazur 5 (złocisty)

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane pieczarki z serem lazur

Kroki postępowania

1
Pieczarki musimy dokładnie umyć, następnie odciąć ogonki żeby nam nie przeszkadzały podczas smażenia.
Krok 1 - Panierowane pieczarki z serem lazur foto
2
Jajko roztrzepujemy na jednym półmisku. Na drugi wsypujemy bułkę tartą. Pieczarki panierujemy najpierw w jajku , potem w bułce.
Krok 2 - Panierowane pieczarki z serem lazur foto
3
Smażymy na patelni na oleju. Solimy i pieprzymy. Na końcu na każdą pieczarkę układamy kawałek sera lazur. Po wpływem ciepła rozpuści się nam. Smacznego
Krok 3 - Panierowane pieczarki z serem lazur foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 02.03.2014 15:45
chętnie skosztowałabym
Alex_M 30.01.2013 09:33
pychotkowe pieczareczki ;)
IwonaKa 27.01.2013 00:56
bardzo lubie tak przyrządzone pieczarki,tez czasem robię
Bernadeta 23.01.2013 15:05
bardzo smaczne
EmciaPichci 18.01.2013 18:50
mniam!
babajaga1969 18.01.2013 15:45
pyszne
Joanna46 18.01.2013 15:37
Pieczarki w sam raz na karnawał.
AURELKA 18.01.2013 15:31
bardzo lubię
Bogusiaz 18.01.2013 13:42
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak