Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane pieczarki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5-6 łyżek
sól 0,5 łyżeczki
tymiane, 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane pieczarki

Pieczarki oczyścić, obciąć ogonki. Jajka wybić, roztrzepać dodając pół łyżeczki soli oraz tymianek.
Rozgrzać olej. Grzyby moczyć w masie jajecznej i obtaczać w bułce tartej.
Smażyć po 5 minut na każdej stronie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 19.11.2013 15:16
pyszniutkie
Margaretkaw 19.08.2013 21:41
Uwielbiam takie pieczarki :)
Megg 18.07.2013 20:24
pyszniutkie!!!
Piotr-21 18.07.2013 20:23
bardzo fajne
iwi 18.07.2013 20:10
Super przepis
Barbara/zuza22_85 18.07.2013 20:07
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak