Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane pieczarki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
jajko 2 szt
sól 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5-6 łyżek
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane pieczarki

Pieczarki oczyścić, obciąć ogonki. Jajka wybić, roztrzepać dodając pół łyżeczki soli oraz tymianek.
Rozgrzać olej. Grzyby moczyć w masie jajecznej i obtaczać w bułce tartej.
Smażyć po 5 minut na każdej stronie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak