Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane pieczarki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane pieczarki

Kroki postępowania

1
Malutkie pieczarki dokładnie myjemy i osuszamy. W jednej miseczce roztrzepujemy jajko. Do drugiej wsypujemy bułkę tartą, którą łączymy z solą. Pieczarki najpierw obtaczamy w jajku.
Krok 1 - Panierowane pieczarki  foto
2
Następnie dokładnie obtaczamy w bułce tartej.
Krok 2 - Panierowane pieczarki  foto
3
Smażymy je w głębokim gorącym oleju. Czas smażenia według uznania jak mocno chcemy mieć chrupiącą skórkę. Gotowe pieczarki wyjmujemy na ręcznik papierowy, który wchłonie nadmiar tłuszczu.
Krok 3 - Panierowane pieczarki  foto
4
Podajemy jako ciepłą przekąskę z solą lub sosem czosnkowym.
Krok 4 - Panierowane pieczarki  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 26.02.2015 21:40
bardzo lubię z sosem czosnkowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak