Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane patisony

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
mąka do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane patisony

Patisony obieramy ze skóry kroimy na plastry o grubości 1 cm i posypujemy dobrze kucharkiem. Odstawiamy na około 1 godzinę. Następnie plastry patisona panierujemy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku a na końcu w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy jeszcze ciepłe. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak