Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane kurki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurki 200 g
mąka 50 g
masło 2 lyzki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane kurki

Kroki postępowania

1
Kurki dokładnie myjemy w zimnej wodzie. Następnie przyprawiamy pieprzem i solą. Zasypujemy mąką i obtaczamy, by każda kurka była obtoczona w mące.
Krok 1 - Panierowane kurki foto
2
Na patelni rozpuszczamy masełku i smażymy kurki do zarumienia. Przewracamy, by się usmażyły z każdej strony.
Krok 2 - Panierowane kurki foto
3
Podajemy ciepłe. Można podać ze śmietaną lub jakiś sosem.
Krok 3 - Panierowane kurki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 28.10.2012 18:20
zjadłoby się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak