Przepis i sposób przygotowania na: panierowane krewetki
* mąkę kukurydzianą, jajko i mleko mieszamy aż powstanie nam masa naleśnikowa. Dodajemy chilli, sól i pieprz.
*płatki kukurydziane rozgniatamy, jeżeli ktoś woli drobno to może tak długo je rozgniatać aż będą drobniutkie. Ja jednak wole jak ją widoczne kawałki płatków, dlatego tylko je lekko skruszyłam.
* do garnuszka o grubym dnie wlewamy olej i czekamy aż będzie gorący.
*Następnie krewetki moczymy w masie naleśnikowej a potem w płatkach i smażymy aż będą rumiane.
Krewetki można podawać z ulubionym sosem czosnkowym.
Ja wybrałam taki sos alla bawarski:
* 2 ogórki konserwowe
*pół cebulki
*2 ząbki czosnku
* majonez 2 łyżki
*śmietana gęsta 3 łyżki
* musztarda bawarska 1,5 łyżki
* sól i pieprz
*oregano
Ogórki, cebulkę i czosnek kroję w bardzo drobną kostkę. Dodaję majonez, śmietanę i musztardę. Całość mieszam i przyprawiam.