Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane kanie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kani 10
jajko 4
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
pieprz czarny
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane kanie

Kroki postępowania

1
Kanie dokładnie oczyścić i odciąć nóżki.
Krok 1 - Panierowane kanie foto
2
Opłukać i ułożyć na ręczniku papierowym aby odsączyć z nadmiaru wody. Jajka rozbełtać z odrobiną soli a bułkę tartą wymieszać z solą, pieprzem i pieprzem cayenne.
Krok 2 - Panierowane kanie foto
3
Na patelni rozgrzać olej, kanie maczać w jajku i panierować w bułce tartej.
Krok 3 - Panierowane kanie foto
4
Smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron. Usmażone kanie odsączyć na ręczniku papierowym
Krok 4 - Panierowane kanie foto
5
i podawać na gorąco z pieczywem i np. ketchupem.
Krok 5 - Panierowane kanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 12.05.2016 10:53
też tak robię
Beata999 15.01.2014 18:23
Lubię kanie,ale boję się zatruć,bo niestety często mylą się z grzybami trującymi.
iwi 15.01.2014 15:31
Fajny przepis
Romanowka 15.01.2014 15:08
są przepyszne, zawsze czekam z niecierpliwością aż się pojawią, jeszcze długo poczekam :)
dodi 15.01.2014 15:07
bardzo lubimy-wszyscy
sylwia_sl 15.01.2014 14:58
Uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak