Panierowane boczniaki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • mąka do obtoczenia

  • olej do smażenia

  • mleko

    2 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • boczniaki

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko rozbełtać, dodać do niego mleko, wymieszać. Olej rozgrzać na patelni. Boczniaki obtoczyć najpierw w mące. Zamoczyć je w jajku. Następnie grzyby obtoczyć w bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej. Oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na rumiano z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sroczka 25.12.2012 20:52
Muszę kupić te grzyby i przygotować je w ten sposób.
natii3624 29.05.2012 12:03
ooo :)
cooleczka 27.05.2012 16:46
nigdy jeszcze nie jadłam boczniaków
Marlena/Kinia 19.10.2011 15:02
świetny pomysł
Marlena/Kinia 19.10.2011 15:01
niezłe:)
Weronika_eM 31.08.2011 22:15
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat