Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana pierś z kurczaka na szybko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana pierś z kurczaka na szybko

Pierś należy opłukać, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki, które następnie delikatnie rozbijamy. Każdy kawałek smarujemy oliwą i doprawiamy solą morską oraz ziołowym pieprzem. Jajka należy wybić i roztrzepać razem. Każdy kawałek mięsa z obu stron obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron na złocisty kolor.
Wersja light, bo dla dziecka, co nawet widać po kształcie - nasze mięso zamieniło się na talerzu... w rybki :) Podaliśmy z ziemniakami i marchewką na parze.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bogumiła
Bogumiła 08.02.2013 16:57
apetyczna
dodi 08.02.2013 16:46
warto wypróbować
Adam/ZUB3R 08.02.2013 16:25
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak