Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana kalarepka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1 sztuka
przyprawa uniwersalna wg uznania
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana kalarepka

Kroki postępowania

1
Kalarepkę obrać, pokroić w plastry, przełożyć do garnka, zalać wodą. Dodać do niej trochę przyprawy uniwersalnej, zagotować.
Krok 1 - Panierowana kalarepka foto
2
Gotować na pół miękko, następnie odcedzić i lekko przestudzić.
Krok 2 - Panierowana kalarepka foto
3
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać.
Krok 3 - Panierowana kalarepka foto
4
Plastry kalarepki maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej.
Krok 4 - Panierowana kalarepka foto
5
Kalarepkę w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej, lekko oprószyć solą.
Krok 5 - Panierowana kalarepka foto
6
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 6 - Panierowana kalarepka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 25.10.2014 18:40
Takiej kalarepki nie jadłam :)
sylwia_sl 25.10.2014 16:33
też robię takie kotleciki z kalarepki - są pyszne
Ania321 25.10.2014 11:46
fajny pomysł, muszę wypróbować :)
gosia56 25.10.2014 10:54
Tak jeszcze nie robiłam na pewno pyszna
Ania84 25.10.2014 10:52
pychotka! smaczna kalarepka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak