Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana kalarepka

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2 sztuki
ser żółty 4 dość grube plasterki
olej do smażenia
mąka do panierki
jajko do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

To pyszne, delikatne w smaku chrupiące warzywne kotlety. Za każdym razem gdy je robię przypomina mi się wiersz „Na straganie” .Jana Brzechwy:)

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana kalarepka

Kalarepki obieramy i kromy w plastry. Z jednej wychodzi około 4 plastry.
Gotujemy je około 6-8 minut w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy.

Rozkładamy 4 plastry ugotowanego warzywa. Delikatnie posypujemy pieprzem. Na każdym układamy po plasterku sera żółtego. Ser dociskamy, przykrywają go pozostałą kalarepką.

„Kotleciki” panierujemy w mące, rozbełtanym jajku, bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Rumienimy z obu stron.

Tak przygotowane podajemy na ciepło do ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 05.07.2014 21:18
Bardzo smakowicie wygląda,takiej jeszcze nie jadłam.
Adamorek 08.05.2014 15:00
świetny pomysł na kotleta
gusia1000 02.05.2014 20:45
Smacznie i zdrowo.
Agata3 26.04.2014 20:36
fajny pomysł na kalarepe :)
kasienka23 26.04.2014 18:38
ciekawy pomysł!
Ankha 26.04.2014 18:35
Kotlety wyglądają bardzo apetycznie
Ania84 26.04.2014 17:19
sezon na kalarepkę również i u mnie rozpoczęty :)
w mojej kuchni 26.04.2014 15:28
jakie smaczne przysmaki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak