Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana kalarepa s serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 4 szt
rosół z drobiu 1,5 szkl
migdały posiekane 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
mąka 3 łyzki
jajko 2 szt
śmietana 1 łyżka
starty ser 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana kalarepa s serem

Kalarepę myjemy, obieramy i kroimy w plastry. Zalewamy wrzącym rosołem i gotujemy ok. 10 minut. Panierka: W jednym naczyniu mieszamy bułkę tarta z migdałami, a w drugim mąke ze szczyptę soli. Jajka rozkłócić ze śmietaną. Plastry kalarepy obtaczamy w mące, zanurzamy w jajku, a następnie w bułce z migdałami. Smażymy na gorącym oleju. Odwracamy, posypujemy serem i jeszcze chwilkę smażymy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 02.10.2010 09:11
świetny przepis szkoda że nie ma zdjęcia
strzelec02 28.09.2010 16:49
Ciekawy przepis.
Agnieszka191 27.08.2010 19:33
dam znajomej
pauluna
pauluna 24.08.2010 16:11
ciekawe
RenataZ-et 23.08.2010 21:25
Wypróbuję, bo nigdy nie jadłam kalarepki w takiej wersji.
Monika193
Monika193 23.08.2010 19:52
ja nigdy takiej nie jadłam
plocia 23.08.2010 11:34
kalarepka jest pyszna więc i ten przepis będzie smaczny
aginaa 27.07.2010 09:58
to chyba nie dla mnie;)
marzencia2007 21.07.2010 14:45
zdrowo i wydaje sie smaczne :)
aga130982 14.07.2010 08:46
mniam mniam
annamariakowalczyk3 06.07.2010 07:20
zdrowo
rosik93 06.07.2010 00:10
Fajne
agnieszka189 05.07.2010 14:21
wolę surową kalarepę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak