Panierowana Cukinia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 sztuki
  • jajko

    2 jajka
  • bułka tarta

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie należy obrać, opłukać i pokroić w prążki. Następnie należy oprószyć solą Kucharkiem i pieprzem z obu stron i opanierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Buczo007 11.01.2011 15:07
mniam
Buczo007 11.01.2011 15:07
mniam
Buczo007 11.01.2011 15:07
mniam
Buczo007 11.01.2011 15:07
mniam
Buczo007 11.01.2011 15:07
mniam
Buczo007 11.01.2011 15:07
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat