Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana cukinia

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 młoda
jajko 1 duże do panierki
przyprawa uniwersalna do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana cukinia

Cukinię kroimy na plastry grubości około 1 cm. Każdy plaster lekko przyprawiamy do smaku. Następnie maczamy w mące jajku i bułce. Tak panierowane plastry smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron.
Podajemy jako dodatek do Ziemaków lub jako samodzielne danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 21.07.2016 17:05
szybkie danie,szczególnie uwielbiane przez dzieci
Iwona32 14.02.2014 15:06
bardzo dobre
Kuchenka 10.09.2013 16:19
bardzo lubię takie kotleciki. Ja najpierw obieram cukinie ze skórki.
Marta1986 10.09.2013 16:05
ale pyszności
Janina 10.09.2013 14:58
Moje ulubione jedzonko;)
katarzynka455 10.09.2013 14:54
podobnie jak wszyscy bardzo taką lubię,często w sezonie robię i polecam
msmors 10.09.2013 14:45
taką również robię
marcia7 10.09.2013 14:04
polecam, też takie robię
artur7 10.09.2013 14:01
smaczne kotletty
pati100015 10.09.2013 13:56
wygląda bardzo smacznie
juuusta 10.09.2013 13:45
smaczna cukinia
everay 10.09.2013 13:30
fajny pomysł
nogawkuchni 10.09.2013 13:12
Mój ulubiony posiłek tegorocznych wakacji,lata,smakowite warzywo w pysznej chrupiącej panierce,Twoja propozycja prezentuje się bardzo smakowicie.
gusia1000 10.09.2013 12:49
Warto tak robić.
Papryczka 10.09.2013 12:36
też lubię tak zrobioną
idealme 10.09.2013 12:28
pyszności ! :)
ana1 10.09.2013 12:28
bardzo lubię taką cukinię
Ola1984 10.09.2013 12:21
Uwielbiam cukinię w tym wydaniu :) Pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak