Przepis i sposób przygotowania na: Pani Walewska/Pychotka
Kroki postępowania
Miękkie masło ucieram na puch, dodaję stopniowo budyń, cały czas mieszając, a na koniec wlewam kilka kropel aromatu śmietankowego.
mąka pszenna | 2 szkl |
cukier | 1/2 szkl |
żółtko jajek | 3 |
masło | 200 g |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
Krem: | |
masło | 200 g |
mleko | 500 ml |
cukier puder | 1/2 szkl |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
mąka pszenna | 2 łyżki |
aromat śmietankowy | |
DODATKOWO: | |
białko | 3 |
cukier puder | 6 łyżek |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
dżem porzeczkowy | |
migdały |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: