Przepis i sposób przygotowania na: Pani Walewska (Pychotka) w wersji z kremem jaglanym
2. Ciasto dzielimy na dwie części i odstawiamy do lodówki do schłodzenia na około 30 minut.
3. Przygotowujemy bezę - ubijamy białka na sztywno dodając stopniowo ksylitol. Na koniec dodajemy mąkę i mieszamy delikatnie łyżką.
4. Wyjmujemy ciasto z lodówki i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na rozwałkowanym cieście wykładamy pół słoiczka dżemu, na dżem nakładamy połowę masy bezowej, posypujemy połową płatków migdałowych i pieczemy przez około 35 - 40 minut w temperaturze 175 stopni. Identycznie robimy z drugą połową ciasta.
5. Krem: szklankę kaszy dokładnie płukamy i gotujemy w dwóch i pół szklanki wody z przekrojoną na pół laską wanilii do wchłonięcia całego płynu. Po ugotowaniu i lekkim przestudzeniu dodajemy do kaszy miód, wiórki kokosowe oraz mleko i blendujemy do uzyskania jednolitej masy.
6. Po upieczeniu studzimy dwa ciasta i następnie na jeden z nich wykładamy krem jaglany i przykrywamy drugim.
7. Ciasto musi się schłodzić w lodówce kilka godzin.