Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
2 szkl -
margaryna
20 dag -
cukier
1/2 szkl -
żółtko jajek
4 szt -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
Piana
-
białko
4 szt -
cukier
1 szkl -
powidła śliwkowe
1 mały słoik -
orzechy włoskie
20 dag
Masa budyniowa
-
mleko
0,5 l -
cukier
3/4 szkl -
cukier waniliowy
16 g -
mąka pszenna
2 łyżki -
budyń śmietankowy
1 torebka -
żółtko jajek
2 szt -
masło
250 g
Przepis i sposób przygotowania Pani Walewska
Ubitą pianę z białek wykładamy na drugą blaszkę pod sam koniec pieczenia pierwszej , w przeciwnym razie piana może opaść na drugiej blaszce czekając na pieczenie.![]()
Komentarze (0)