Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
1/2 kg -
cukier puder
1/2 szklanka -
proszek do pieczenia
1 1/2 łyżeczka -
margaryna
1 kostka -
żółtko jajek
6 sztuk -
Krem:
-
mleko
1/2 l -
mąka
2 łyżki -
mąka ziemniaczana
2 łyżki -
cukier
3 łyżki -
żółtko jajek
2 sztuki -
masło
1 kostka -
białko
6 sztuk -
cukier puder
1 1/2 szklanka -
mąka ziemniaczana
1 łyżka -
do przełożenia:
-
dżem z czarnej porzeczki
1 słoik -
migdały płatki
15 dag -
aromat migdałowy
kilka kropel
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
W taki sam sposób przygotowujemy 2 placki.
Studzimy.
Masło ucieramy, stopniowo dodając zimny budyń oraz aromat migdałowy.
Komentarze (11)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (1)