Przepis i sposób przygotowania na: Pani Walewska
Kroki postępowania
W taki sam sposób przygotowujemy 2 placki.
Studzimy.
Masło ucieramy, stopniowo dodając zimny budyń oraz aromat migdałowy.
mąka | 1/2 kg |
cukier puder | 1/2 szklanka |
proszek do pieczenia | 1 1/2 łyżeczka |
margaryna | 1 kostka |
żółtko jajek | 6 sztuk |
Krem: | |
mleko | 1/2 l |
mąka | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
cukier | 3 łyżki |
żółtko jajek | 2 sztuki |
masło | 1 kostka |
białko | 6 sztuk |
cukier puder | 1 1/2 szklanka |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
do przełożenia: | |
dżem z czarnej porzeczki | 1 słoik |
migdały płatki | 15 dag |
aromat migdałowy | kilka kropel |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: