Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w ziołach na parze z ziemniakami i sałatką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

panga 250 g
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 łyżeczki
Koperek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka
Kardamon mielony Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 1 łyżeczka
ziemniaki 300 g
woda 1 litr
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
szczypiorek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w ziołach na parze z ziemniakami i sałatką

Przygotować wszystkie składniki. Rybę umyć , jeżeli jest mrożona rozmrozić w lodówce powoli . Osuszyć posypać pieprzem cytrynowym ,przyprawą do ryb , koperkiem suszonym , kardamonem ,polać olejem rzepakowym , sokiem z cytryny . Tak przyprawioną rybę wkładamy do lodówki na 1-2 godzin aby się zamarynowała. Po tym czasie wyjąć i ugotować w naczyniu do gotowania na parze około 10 minut. W między czasie obrać ziemniaki ,pokroić w kostkę ,ugotować w posolonej wodzie , odlać . Podawać rybę z ziemniakami z wody posypane szczypiorkiem .Rybę jeszcze raz doprawić sokiem z cytryny na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 16.06.2016 10:30
smacznie i zdrowo
pestka 20.02.2016 14:41
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak