Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w zalewie octowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 gram
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
cytrynka 1 szt
olej do smażenia 150 ml
zalewa octowa:
ocet 10 % 250 ml
woda 1500 ml
Pieprz biały mielony Prymat 2 łyżeczka
cukier 2 łyżki
sól 3 łyżeczki
cebula 3 szt
panga 1500 gram
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w zalewie octowej

Kroki postępowania

1
Płaty rybne odsączyć z nadmiaru wody.
Osolić , doprawić sokiem z cytryną i pieprzem.
Krok 1 - Panga w zalewie octowej foto
2
obtoczyć w mące .
Krok 2 - Panga w zalewie octowej foto
3
Smażyć na oleju rzepakowym z obu stron na rumiany kolor .
Krok 3 - Panga w zalewie octowej foto
4
Gdy będą rumiane przełożyć je do naczynia, aby ostygły.
Cebulę pokroić w talarki.
W garnku zagotować wodę z octem i przyprawami.
Na koniec dorzucić cebulę i gotować jeszcze chwilę.
Gotową zalewę przelać do naczynia .
Połowę zalewy położyć na dno i przełożyć rybą tak aby na wierzchu też była cebula .
Krok 4 - Panga w zalewie octowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 13.01.2014 17:01
Ciekawy pomysł na rybkę ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak