Panga w sosie z boczku i pomidorów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • panga

    500 g
  • oliwa

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • pomidory

    400 g
  • chili

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • boczek

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ząbek czosnku pokroić w plasterki.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,usunąć nasiona i miąższ pokroić w kostkę.Umytą i osuszoną rybę przyprawić, odstawić. W rondlu rozgrzać odrobinę oliwy, dodać boczek i czosnek smażyć 3 minuty mieszając, dodać pomidory, przyprawić do smaku, dusić 10 minut aż sos będzie gęsty. W międzyczasie na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć na niej filety z pangi. Rybę wyłożyć na talerze, polać sosem.Podawać z surówkami.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pigila 04.11.2011 17:04
super
Kate131 22.06.2011 08:42
ciekawy pomysł na rybkę
RenataZ-et 02.06.2011 20:58
super pomysł
Natalia/tubisiek 29.04.2011 08:28
brzmi super!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat