Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w sosie szpinakowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 1 kg
śmietana 30% 2 łyżki
szpinak 30 dag
oliwa 3 łyżki
czosnek
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w sosie szpinakowym

Rybę umyj i podziel na porcje. Skrop octem winnym cytrynowym i przypraw pieprzami. Tak przygotowaną rybę odstaw na pół godziny. Rozdrobniony szpinak uduś na oliwie na małym ogniu. Dodaj do niego pokrojoną w kostkę cebulę i wlej pół szklanki wody. Szpinak zagotuj a następnie zmiksuj. Dopraw do smaku solą morską i pieprzem czarnym. Następnie dodaj śmietanę i kilka płatków czosnku i ponownie zagotuj. Rybę gotuj na parze 5 min. Wyjmij rybę i polej sosem szpinakowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak