Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w sosie szpinakowo-śmietanowym Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sos sojowy 3 łyżki
sos rybny 1 łyżka
olej sezamowy 1 łyżka
olej roślinny 1 łyżka
szpinak mrożony 1 paczka
śmietana kremowa 30% 250 ml
woda 1/2 szklanki
mąka pszenna 2 czubate łyżki
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
mąka pszenna do oprószenia ryby
olej do smażenia
panga 5 sztuk
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 1 sztuka
sos chili 3 (słodki)

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w sosie szpinakowo-śmietanowym Eli

Wszystkie składniki marynaty (sok z cytryny,sosy:rybny,sojowy,chilli,oleje:sezamowy,roślinny.czosnek granulowany) utrzepać trzepaczką.Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym filety pokroić na 3 części,zalać marynatą i wstawić do lodówki na conajmniej 3 godziny.Wyjąć z marynaty,osączyć na durszlaku,panierować w mące(nadmiar mąki otrzepać) i obsmażyć na gorącym oleju z obu stron.Rozmrożony szpinak podgrzać.Do śmietany dodać przyprawy.w wodzie rozrowadzić mąkę,dodać do śmietany,wlać razem do szpinaku i zagotować,żeby sos zgęstniał.Usmażoną rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym,zalać sosem i zapiekać w temperaturze 190 stopni przez około 30 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 12.06.2011 12:27
Fajnie wygląda!
SmacznaPyza 12.09.2010 12:11
jak można popsuć dobrą rybkę szpinakiem?! oczywiście to żart! piszę tak tylko dlatego, że nie lubię szpinaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak