Panga w sosie pieczarkowym

Panga w sosie pieczarkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    6 szt
  • śmietanka 18 %

    500 ml
  • panga

    1 kg
  • ser topiony

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z pangi usmazyć na pateli z olejem z oliwek.Po usmazeniu przełożyć do naczynia żaroodpornego.Następnie przygotowąc sos którym zalejemy rybę.Sos pieczerkowy:
pieczarki-szt 6
ser topiony Hohland-szt 1
śmietanka 18% -500 ml
Przygotowanie:
Pieczarki umyć,obrać i podsmazyć na patelni.Natępnie ułożyc do naczynia z pangą,potem pokroić na kawałki serek topiony i też połozyc to na rybę,a na koniec zalać to śmietanką.Włożyć na 40 min do rozgrzanego piekarnika i gotowe.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

04.01.2012 14:28
smaczna

Barbara55

17.12.2011 13:55
pangę bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat