Panga w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • panga

    2 szt
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mrożony filet z pangi - odmrażamy, odsączamy z wody np do recznika paierowego, solimy z obu stron nastepnie moczymy w jaky i przekładamy do bułki tartej; obtaczamy ja z obu stron a nastepnie wrzucamy na mocno rozgrzany tłusz i smażymy ok 6 min z kazdej strony. Bardzo dobra z ziemniaczkami i surówka z kiszonej kapusty

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 10.09.2011 00:28
dobre
marcia71 27.05.2011 10:57
mniam
szajba2 24.05.2011 19:28
super rybka
Barbara55 04.05.2011 15:52
panga moja ulubiona ryba
kielcok1 20.04.2011 19:48
bardzo lubię smażoną pangę
Tomasz17 02.02.2011 17:19
dobre :)
rakow2 24.01.2011 15:53
wszelkie negatywne informacje na temat pangi są rozpowszechniane przez konkurencję
iwona332 17.09.2010 22:14
panga to nie ryba
MAŁGORZATA108 19.07.2010 15:39
Ostatnio oglądałam w tv jakiś program na temat ryb. Według autora panga to ryba zupełnie nie zawierająca składników odżywczych, sztycznie pasiona, do tego hodowana w ściekach Mekongu. Jeśli to prawda to, aż strach włożyć na talerz.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat