Panga w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z pangi

    4 szt
  • jajko

    2 szt
  • mąka

    4 łyżki
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • sól

  • pieprz

  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety należy osuszyć, przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny i odstawić na ok. 1 godz. Następnie obtaczać każdą porcję kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Rozgrzewamy olej i smażymy filety na rumiano z obu stron. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 30.01.2013 10:04
pięknie usmażona
traktorek 27.08.2012 17:53
pycha na piątek i nie tylko
Mariposas 27.06.2012 21:59
lubię rybki
artur7 04.03.2012 16:24
lubię ryby
Justa32 03.09.2011 13:13
smaczna
goofy9 17.06.2011 11:40
dokładnie w taki sam sposób przyrządzam pangę
Rybciia 10.05.2011 14:07
rybka jest pyszna
iga2 09.05.2011 22:55
pyszności
Wafelek2601 08.05.2011 12:22
smaczna
kuklik 14.04.2011 16:49
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat