Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w omlecie - po japońsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

panga 2 duże płaty
jajko 1
sos sojowy do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku
czosnek mały ząbek
chili w płatkach do smaku
olej sezamowy 1 łyżeczka
przyprawa 5 smaków do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w omlecie - po japońsku

Rybę umyć, osączyć papierowymi ręcznikami i włożyć do zamykanego pojemnika.
W kubku wymieszać jajko, sos sojowy, mielony imbir, wyciśnięty czosnek, przyprawę 5 smaków, olej sezamowy i sproszkowane chili.
Marynatą zalać rybę, wymieszać, zamknąć i wstawić do lodówki na 12 godzin lub na dłużej.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć rybę i zalać marynatą.
Wstawić do mikrofalówki na 10-15 minut (w zależności od grubości filetów) i ogrzewać przy mocy 750W.
W razie potrzeby odwrócić i podgrzać chwilę na drugiej stronie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak