Panga w cebuli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • panga

    6 filetów
  • sól

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • cebula biała

    4 szt
  • marchewka ugotowana

    3 szt
  • olej

  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Panga w cebuli foto
Pangę przyprawić solą,pieprzem czarnym i przyprawa do ryb.Następnie pokroić ja na kawałki.
Krok 2 - Panga w cebuli foto
Ryby obtaczać w bułce tartej i smażyć na średnim ogniu z obu stron.
Krok 3 - Panga w cebuli foto
Cebulę pokroić,marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Całość przyprawić kucharkiem,solą i pieprzem i wymieszać.Następnie wrzucić na patelnię,dodać trochę oleju i dusić pod przykryciem na małym ogniu.
Krok 4 - Panga w cebuli foto
Gdy cebula będzie już miękka dodać 3 łyżki przecieru pomidorowego,całość wymieszać i poddusić jeszcze chwilkę.
Krok 5 - Panga w cebuli foto
Ułożone kawałki smażonej pangi położyć w jednym rzędzie na dnie talerza i przykryć je duszoną cebulą.Wystudzić i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 29.01.2013 21:47
apetyczne
Margo1 29.01.2013 21:47
apetyczne
Barbara/zuza22_85 14.08.2012 15:28
dobra
SYLKA 17.07.2012 21:15
super ryba
aginaa 14.05.2012 16:25
smaczna
ziutula 22.04.2012 10:56
w cebuli jest dobra...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat