Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w brzoskwiniach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z pangi 1,5 kg
cebule 3 szt
kechup pikantny 0,5 l
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
brzoskwinie w puszce 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w brzoskwiniach

Kroki postępowania

1
Cebule lekko zeszklić na oleju.
Krok 1 - Panga w brzoskwiniach foto
2
Dodać keczup i cały syrop z brzoskwiń. Lekko podgotować.
Krok 2 - Panga w brzoskwiniach foto
3
Dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i zagotować.
Krok 3 - Panga w brzoskwiniach foto
4
Filety przyprawić solą i pieprzem do smaku. Opanierować w mące, jajku i bułce tartej i usmażyć na złoty kolor.
Krok 4 - Panga w brzoskwiniach foto
5
Przestygniete filety układać w żaroodpornym naczyniu i przekładać sosem.
Krok 5 - Panga w brzoskwiniach foto
6
Najlepiej przyżądzić dzień przed podaniem.
Podawać lekko ciepłe.
Krok 6 - Panga w brzoskwiniach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 22.01.2014 07:57
ciekawy przepis
Wacław 15.01.2014 12:56
lubię pangę,w brzoskwiniach jeszcze nie jadłem :-)
mysza75 06.01.2014 13:05
pyszna rybka
Danka 01.01.2014 10:22
warto wykorzystać ten przepis, smaczne
czekoladka_m 27.12.2013 18:57
Ciekawe połączenie;)
Krystyna32 25.12.2013 10:31
fajny przepis
msmors 17.12.2013 15:40
to danie jest bardzo dobre
Łucja 17.12.2013 10:55
robię identycznie :)
matesko 17.12.2013 10:11
ciekawy przepis
Pani Domu 17.12.2013 08:46
smacznie wygląda
Janina 17.12.2013 08:32
Zabieram do siebie do wykorzystania, smaczne ;)
Monika-twin 17.12.2013 08:19
ale fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak