Panga smażona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z pangi

    750 g
  • mąka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • jajka

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • tłuszcz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

filety z pangi oprószyć przyprawą do ryb, odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.
Po tym czasie, jajka roztrzepać widelcem, dodać sól i pieprz, wymieszać.
Następnie panierować rybę, w mące, jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat