Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Panga smażona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z pangi 750 g
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
jajko 2 szt
sól
pieprz
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Panga smażona

filety z pangi oprószyć przyprawą do ryb, odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.
Po tym czasie, jajka roztrzepać widelcem, dodać sól i pieprz, wymieszać.
Następnie panierować rybę, w mące, jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak