Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga po cygańsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

panga 1 kg
cebula biała 3 sztuki
czosnek 5 ząbbków
oliwa 1/2 szklanki
ketchup pikantny 5 łyżek
musztarda 1 łyżka
sok z limetki 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cukier do smaku

Porada

Cebulę i czosnek można dodatkowo wymieszać z pokrojonymi ogórkami kiszonymi i natką pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Panga po cygańsku

Ketchup, musztardę i oliwę mieszam, doprawiam solą, pieprzem i cukrem.
Podzieloną na porcję rybę skrapiam sokiem z limonki, solę i odstawiam co najmniej na godzinę do lodówki.
Cebulę i czosnek obieram i siekam.
Do natłuszczonej formy do zapiekania wkładam filety, przysypuję cebulą wymieszaną z czosnkiem, polewam sosem z ketchupu, musztardy i oliwy, przykrywam i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200'C na 30 minut.
Po 25 minutach zdejmuję przykrywkę, posypuję rozmarynem i zapiekam bez przykrycia przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 27.03.2014 20:59
ciekawe danie!!!
Jusiaa 27.03.2014 14:07
Coś smacznego. Rybka Idealna
dodi 27.03.2014 10:21
muszę wypróbować
Janina 27.03.2014 09:50
Świetny pomysł na rybkę;)
Megg 27.03.2014 09:26
bardzo smakowita rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak