panga na czerwonej kapuscie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z pangi

    70 dag
  • sok z 2 cytryn

  • masło

    2 łyzkli
  • cebule

    3 szt
  • miód

    3 łyzki
  • rodzynki

    10 dag
  • olej

    3 łyzki
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • wino czerwone wytrawne

    200 ml
  • kapusta czerwona

    1 kg
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet myjemy osuszamy.Skrapiamy sokiem, z jednej cytryny,opruszamy sola i pieprzem.Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut.Kapuste szatkujemy Parzymy na sicie i odcedzamy.Skrapimy reszta soku z cytryny.Cebule obieramy i kroimy w plasterki.Na horacym oleju szklimy cebule,dodajemy kapuste,wino dusimy.Dodajemy miód,rodzynki listek laurowy,przyprawiamy i dusimy 10 minut.Na kapuscie układamy kawałki ryb ,skrapiamy stopionym masłem i dusimy pod przykryciem 20 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat