Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pancernik

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 sztuki
galaretka cytrynowa 1 sztuka
galaretka niebieska 1 sztuka
bita śmietana 3 sztuki
mleko 3,2% 3*3/4 szklanki
biszkopty okrągłe 1 paczka
woda 3*3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pancernik

Kroki postępowania

1
alaretki zalej 3/4 szklanki gorącej wody, każdą osobno. Pozostaw do wystudzenia,ale nie do stężenia.
Krok 1 - Pancernik foto
3
Śnieżki ubij osobno w takiej ilości mleka jaka jest podana na opakowaniu śnieżki w proszku.
Krok 2 - Pancernik foto
4
Następnie dodaj 1 ostudzoną galaretkę do jednej śnieżki i delikatnie wymieszaj.
Krok 3 - Pancernik foto
5
Delikatnie wylej piankę do formy. Rozprowadź równomiernie. Wstaw do lodówki. Bardzo szybko się ściąga. W tym czasie przygotuj kolejną galaretkę ze śnieżką.
Krok 4 - Pancernik foto
6
Delikatnie wylej piankę galaretkowa na poprzednią schłodzoną piankę, ale postaraj się brzegi pianki podciągać na środek formy , tworząc wzgórze. Wstaw na 10 minut do lodówki do stężenia. i tak postępujemy z kolejną śnieżką.
Krok 5 - Pancernik foto
7
Schładzamy około 2 godzin i wyjmujemy delikatnie z tortownicy.
Krok 6 - Pancernik foto
8
Przekładamy na płaski talerz razem z podstawą formy i dekorujemy miękkimi biszkoptami.
Krok 7 - Pancernik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak