Przepis i sposób przygotowania na: Pancakes na słono z awokado, DS XXI odc. 17
Pancakes, czyli naleśniki w formie placuszków, są zwykle kojarzone z wersją na słodko, ale w wersji wytrawnej mogą być równie pyszne i wszechstronne. Podaj je z warzywami, dipem jogurtowym lub tartym serem.
Jak zrobić wytrawne pancakes?
Do miski z mąką dodajemy proszek do pieczenia i sól. W kolejnej misce łączymy roztopione masło, maślankę, jajka, mleko i Czarnuszkę nasiona Prymat. Stopniowo dodajemy do miski suche składniki i mieszamy.
W misce rozgniatamy twaróg i doprawiamy go Pieprzem ziołowym Prymat. W małej misce rozgniatamy awokado, dodajemy je do masy twarogowej i całość mieszamy. Dosypujemy Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Prymat, solimy i mieszamy.
Pancakes smażymy na patelni, aż na powierzchni pojawią się bąbelki, a następnie przewracamy. Pancakes podajemy wraz z przygotowanym twarożkiem.