Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pana Cotta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka 30 % 300 mililitrów
mleko 100 mililitrów
Żelatyna wieprzowa Prymat 2-3 łyżki
czekolada biała 100-120 gram
woda 100 mililitrów
esencja waniliowa 2-3 łyżki
maliny/tróskawki 60-100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pana Cotta

Żelatynę rozpuścić w 50 mil gorącej wodzy odstawić na ok 10 min . Do rondelka wlać śmietankę i mleko . Gotowa c na małym ogniu , dodawać czekolady . Pod koniec gotowania ( 5-6 min ) dodać esencje waniliową i żelatynę . Odstawić do ostygnięcia . Wlać substancję do filiżanek lub miseczek , wstawić do lodówki na ok 3-4 godziny .
Godzinę przed wyciągnięciem zrobić sos . Maliny umyć , wsadzić do rondelka na i gotować na małym ogniu . Dodawać wody . Można dodać cukru lub syropu malinowego zamiast wody . Energicznie mieszając mieszadłem doprowadzić do dżemowej konsystencji. Przelać przez sitko do innego naczynia , odstawić do ostygnięcia . Panna Cotte można podawać z paroma malinami . SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

roki120 13.10.2010 21:47
Nie plagiat zdjęcia , w google znalazłem .
bernika 07.10.2010 20:42
plagait zdjecia: http://www.5minutesformom.com/olivegarden/

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak