Przepis i sposób przygotowania na: Pampuchy zapiekane z mięsem mielonym i serem
2. Do małego rondelka wlewamy wodę, dodajemy koncentrat pomidorowy, ocet, cukier, czosnek niedźwiedzi, zioła, oliwę, sól i pieprz. Całość dusimy pod przykryciem ok 5 minut.
3. Powstałym pomidorowym sosem polewamy mięso, przykrywamy pokrywą i na małym ogniu doprowadzamy do zgęstnienia (trwa to ok 5 minut).
4. Pampuchy dzielimy na mniejsze części. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, przekładamy do niego pokrojone kluchy drożdżowe, podpiekamy ok 3 minut w 200*C, a następnie mieszamy z mięsnym sosem i posypujemy startym serem mozzarella. Danie zapiekamy ok 15 minut.
5. Pampuchy świetnie smakują z łyżką kwaśnej śmietany.
SMACZNEGO :-)