Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pampuchy z sokiem malinowym i śmietaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 50 g
mąka 500 g
mleko 0,5 szkl
cukier 1 łyżka
jajko 2 szt
oliwa 1/4 szkl
sól 0,5 łyżeczki
śmietana
sok malinowy

Przepis i sposób przygotowania na: pampuchy z sokiem malinowym i śmietaną

Mleko podgrzałam, dodałam cukier, rozpuściłam.
Dodałam do tego drożdże, wymieszałam.
Do miski wsypałam mąkę i sól. Dodałam jajka, oliwę i rozczyn drożdży.

Całość wymieszałam i odstawiłam w ciepłe miejsce na około 1,5 godziny.

Po tym czasie z ciasta uformowałam kulki (ręce obsypywałam mąką, bo ciasto się klei do rąk) i odstawiłam na około 30 minut. Z tej porcji wyszło mi 6 pampuchów, które gotowałam na parze, w garnku, przez około 10-15 minut.
Bułeczki polałam śmietana i słodkim sokiem malinowym.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 21.11.2012 06:24
pycha
miroslawa 21.11.2012 04:40
mniam mniam
medi 20.11.2012 23:46
pampuchy,lata całe ich nie jadłam,jak byłam mała to był rarytas.Ja zajadałam z truskawkami albo jagodami:)
Zdzisław 20.11.2012 23:01
sok malinowy,pysznie
jasiek 20.11.2012 22:58
apetyczne
kokoszka
kokoszka 20.11.2012 22:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak