Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pampuchy z jagodami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 3 dkg
mleko szklanka
mąka 45 dkg
jaja 2 szt
cukier 3 łyżki
margaryna 4 łyżki
jagody
cukier puder
sól szczypta
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pampuchy z jagodami

Jagody miksujemy z pudrem (nie dajemy go dużo by nie były za słodkie),rozkładamy na dwie miski do jednej dodajemy śmietanę. Mleko podgrzewamy tylko tyle aby było ciepłe, dodajemy do niego pokruszone drożdże i mieszamy do rozpuszczenia. Mąkę wysypujemy na stolnicę,wbijamy jaja,dodajemy szczyptę soli,cukier,miękkie masło i zarabiamy ciasto. Rwiemy na mniejsze porcje,formując kulki do których dajemy po łyżce jagód. Do garnka wlewamy wodę i kiedy zacznie wrzeć nakładamy podstawę do gotowania na parze a na niej pampuchy. Gotujemy ok 15minut. Gotowe pampuchy polewamy zmiksowanymi jagodami ze śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 04.09.2012 07:56
są pyszne
Anna152 29.06.2012 09:23
super
jasiek 21.06.2012 19:47
ale pyszności
Dorian 14.06.2012 12:24
super
Katarzyna56 12.06.2012 14:20
Pyszne
bgs1984 09.06.2012 14:28
mniam
marzenciak1985 09.06.2012 13:43
pycha
KasiaK90 29.05.2012 08:36
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak