Pampuchy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka

    1/2 kg
  • mleko

    1 szkl
  • drożdże

    40 g
  • cukier

    3 łyżki
  • jajko

    2 szt
  • margaryna

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta

Sos

  • owoce mrożone

    1/2 kg
  • serek homogenizowany

    1 op
  • cukier puder

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pampuchy foto
Z mleka,drożdży,1 łyżki cukru i 1 łyżki mąki przygotowujemy rozczyn i odstawiamy do wyrośnięcia..
Krok 2 - Pampuchy foto
Mąkę mieszamy z 2 łyżkami cukru,sólą, jajkami. Wlewamy rozczyn i roztopioną margarynę ,wyrabiamy ciasto.
Krok 3 - Pampuchy foto
Wyrobione ciasto oprószamy mąką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok 40 minut.
Krok 4 - Pampuchy foto
Z ciasto formujemy kulki , przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 20 minut.
Krok 5 - Pampuchy foto
Parownik nagrzewamy i w odstępach układamy kulki , parujemy około 15-20 minut.
Krok 6 - Pampuchy foto
Owoce miksujemy z serkiem i słodzimy do smaku.
Sosem polewamy bułeczki. Podajemy na ciepło

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat