Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pampuchy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 1/2 kg
mleko 1 szkl
drożdże 40 g
cukier 3 łyżki
jajko 2 szt
margaryna 3 łyżki
sól 1 szczypta

Sos

owoce mrożone 1/2 kg
serek homogenizowany 1 op
cukier puder do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pampuchy

Kroki postępowania

1
Z mleka,drożdży,1 łyżki cukru i 1 łyżki mąki przygotowujemy rozczyn i odstawiamy do wyrośnięcia..
Krok 1 - Pampuchy foto
2
Mąkę mieszamy z 2 łyżkami cukru,sólą, jajkami. Wlewamy rozczyn i roztopioną margarynę ,wyrabiamy ciasto.
Krok 2 - Pampuchy foto
3
Wyrobione ciasto oprószamy mąką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok 40 minut.
Krok 3 - Pampuchy foto
4
Z ciasto formujemy kulki , przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 20 minut.
Krok 4 - Pampuchy foto
5
Parownik nagrzewamy i w odstępach układamy kulki , parujemy około 15-20 minut.
Krok 5 - Pampuchy foto
6
Owoce miksujemy z serkiem i słodzimy do smaku.
Sosem polewamy bułeczki. Podajemy na ciepło
Krok 6 - Pampuchy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak