Paluszki ziemniaczane z serem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    3 szt
  • masło do smażenia

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżeczka
  • papryka czerwona

    1 łyżeczka
  • szczypiorek usiekany

    1 łyżeczka
  • ser

    20 gram
  • sól do smaku

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki utłuc,dodać masło,posiekaną paprykę i szczypior,sól do smaku.Wyrobić i uformować 2 prostokąty.Na każdym położyć słupek sera i uformować paluchy.Otoczyć w bułce tartej i obsmażyć.Ser wewnątrz będzie płynny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 07.02.2014 19:41
polecam, dziś zrobiłam
Kuchenka 07.02.2014 19:40
nawet fajne na obiad
Kuchenka 16.12.2013 22:34
apetyczne!!!
Bernadeta1 12.12.2013 00:32
robię takie, bardzo smaczne
karolina1869 26.11.2013 16:50
dobre placki
aniagdz 23.11.2013 13:06
ooo lubię! moje smaki;)
ssylwiaa 23.11.2013 00:31
odmiana dla tradycyjnych ziemniaków, super ;)
Maria 70 22.11.2013 20:16
Smaczne!Smaczne!
Barbara777 22.11.2013 20:09
mniam pycha:)
Babciagramolka 22.11.2013 18:14
Poproszę na wynos bo bardzo lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat