Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki ziemniaczane

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 5 sztuk
jajko
pieprz
sól
cebula 1/2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki ziemniaczane

Kroki postępowania

1
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, następnie połączyć z jajkiem, doprawić, solą, pieprzem. Cebulę i paprykę drobno pokroić i dodać do ziemniaków, wymieszać.
Krok 1 - Paluszki ziemniaczane foto
2
Z ciasta formować paluszki w miarę prostokątne, lekko je spłaszczać, obtoczyć w bułce. Smażyć na złoto na rozgrzanej patelni.
Krok 2 - Paluszki ziemniaczane foto
3
Podawać np. z kwaśną śmietaną lub jogurtem/sosem czosnkowym.
Krok 3 - Paluszki ziemniaczane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 09.03.2014 18:25
pyszne, i do tego sosik :)
AZgotuj 09.03.2014 13:53
pyszne z sosem:)
Agata3 09.03.2014 13:14
fajne placuszki, nie jadłam jeszcze takich :)
Lis 09.03.2014 12:22
Świetne są te placuszki:)
Romanowka 09.03.2014 11:36
smakowite!
Lidzia 09.03.2014 11:30
Są pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak