Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Paluszki ziemniaczane

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
70 dkg
mąka ziemniaczana
3/4 szklanki
mąka pszenna
łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki ziemniaczane

Ziemniaki obieramy myjemy i gotujemy w osolonym wrzątku, przestudzone mielimy przez maszynkę. Wsypujemy do nich mąkę ziemniaczaną oraz pszenną. Wyrobioną masę formujemy na cienkie paluszki. Kroimy na 8cm paluchy i smażymy na złoto. Podajemy z mięsem do obiadu lub do gulaszu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 21.06.2012 07:50
super
kamyk 16.06.2012 21:15
to może być fajne
EWI 15.06.2012 17:39
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak