Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z mintaja

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostek mrożonych z mintaja 5
jajko 2
łyzki mąki pszennej 4
Bułka tarta klasyczna Prymat 1
szkl. ziarenek sezamu 1/3
łyżeczki przyprawy typu Kucharek 2
pieprz mielony do smaku:
olej do smażenia:

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z mintaja

Kostki wyjąć ok. 2 godzin przed przygotowaniem aby odtajały. Jajka roztrzepać z przyprawą i pieprzem. Bułkę tartą zmieszać z sezamem. Lekko rozmrożone kostki przekroić na 3-4 części - paluszki. Każdą opanierować kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, na złoto-brązowo z obu stron. Ogień pod patelnią nie może być zbyt duży bo paluszki spalą się z wierzchu a w środku ryba będzie surowa. Podałam z ziemniakami i surówką z kapusty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 21.07.2012 16:25
no włsnie , te gotowe są często nie wiadomo z czego zrobione i podejrzewam że ryby to w nich jest mało
SmacznaPyza 24.04.2011 18:35
w sumie zwykła ryba w panierce, ale takich kupnych paluszków po prostu nie lubię
cukiereczek 24.04.2011 15:45
wspaniałe
Anna141
Anna141 18.04.2011 09:22
genialne
Jolanta40 05.01.2011 14:56
fajny pomysł
aguus 19.08.2010 21:38
Super wyglądają:)
Ewa104 04.08.2010 07:47
Uwielbiam takie rybki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak